نتایج اجرای برنامه توسعه جامع 5 ساله
صنايع پتروشيمي خليج فارس؛ سودآورترين هلدينگ پتروشيمي كشور با اعتبار جهاني
جعفر ربیعی مدیرعامل صنایع پتروشیمی خلیج فارس: پروژه ارتقاء عملکرد واحد تولید پارازایلین نوری، فتحالمبین صنعت پتروشیمی است
شرکت صنایع پتروشیمی خلیجفارس به عنوان بزرگترین مجموعه پتروشیمی در سطح کشور با اعتقاد بر چشمانداز ترسیمی بیستساله جمهوریاسلامی ایران در افق ۱۴۰۴ هجری شمسی، جهت تحقق این چشمانداز، در راستای توسعه پایدار صنعت معظم پتروشیمی، برنامه، اهداف و استراتژیهای خود را بهعنوان یک عضو، در قالب برنامه استراتژیک پنجساله از سال ۱۳۹۳ به اجرا گذاشته است.
این برنامه برای مدت ۵ سال تدوین شده و بهصورت سالانه و همچنین با توجه به تغییرات محیطی مهم و حساس مورد بازنگری و اصلاح قرار میگیرد. درسال ۱۳۹۴ نیز بر اساس بازخوردهای دریافتی و سیاستهای کلان اتخاذشده این برنامه مورد بازنگری قرار گرفت و تغییراتی در آن اعمال شد که از جمله آنها میتوان اصلاح استراتژی کلی شرکت از «توسعه و سودآوری پایدار» به «توسعه و ارزش آفرینی پایدار» نام برد.
علاوهبر آن بهدلیل اهمیت مسئولیتهای اجتماعی و مسائل مربوط به HSE حوزههای موردنظر در روش ارزیابی متوازن (BSC) از ۴ حوزه به ۵ حوزه تغییر یافته و حوزه مسئولیتهای اجتماعی به چهار حوزه مالی و اقتصادی، ذینفعان ، فرآیندهای داخلی و یادگیری و رشد اضافه شد.
محصولات شرکت صنایع پتروشیمی خلیجفارس
مجموعه محصولات شرکت صنایع پتروشیمی خلیجفارس در ۱۴ شرکت تولید میشود که شامل آروماتیکها، خوراک سوخت، مواد پایه و شیمیایی و پلیمرها است.
شرکت صنایع پتروشیمی خلیجفارس علاوه بر داشـتن بیش از ۸۸ درصد ظرفیت تولید مواد آروماتیکی و ۶۹ درصد محصول پیویسـی، تولیدکننده انحصــاری پلیمرهــای مهندســی (PC)، پلــی اتیلــن ترفتــالات (PET)، پــیویسـی امولیســیون (EPVC)، اپوکســیرزینهــا در کشــور اســت. همچنیـن تنهـا عرضـهکننـده محصولاتـی نظیـر بـرش سـبک، بـرش سـنگین و گاز مایـع در صنعـت پتروشـیمی کشـور محسـوب میشـود.
اهداف سازمانی
اهداف سازماني اين شركت؛ شامل ارتقاء رضایتمندی و وفاداری ذینفعان، توسعه سرمایهگذاری و شراکتهای داخلی و خارجی، افزایش کمی و کیفی سبد سرمایه، افزایش سهم بازار، دستیابی به سازمانی یادگیرنده و دانشبنیان، و توسعه زنجیره ارزش با صیانت از محیط زیست است.
استراتژیهای سازمانی
استراتژیهای سازماني شركت نيز در بخش مالی و اقتصادی كسب سودآوری پایدار، در بخش ذینفعان ارزش آفرینی مستمر، در فرآیندها توسعه متوازن و اقتصادی فرآیندها، در مسئولیت اجتماعی : همراهي با مردم و دولت در مسئولیتهای اجتماعی، در بخش یادگیری و رشدتوسعه مدیریت علمی است.
ارتقاء عملکرد واحد تولید پارازایلین نوری
كارشناسان معتقدند كه پروژه ارتقاء عملکرد واحد تولید پارازایلین نوری، عملیات فتحالمبین صنعت پتروشیمی بود
جعفر ربیعی، مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس در مراسم تجلیل از دست اندرکاران پروژه ارتقاء عملکرد واحد تولید پارازایلین پتروشیمی نوری گفت: از حضور در جمع دست اندرکاران پروژه ارتقاء عملکرد تولید پتروشیمی نوری بسیار خوشحالم چرا که این کار مصداق واقعی کار جهادی و بسیجی است. به ثمر رسیدن این پروژه شبیه عملیات فتحالمبین در دفاع مقدس است و به جرات میتوانم بگویم این پروژه فتح المبین صنعت پتروشیمی است و افتخار آن متعلق به صنعت است و مربوط به فرد با مجموعه خاصی نیست.
با توجه به مشکلات پیش آمده برای این واحد و انصراف طرف اروپایی از انجام پروژه ارتقا عملکرد دو راه بیشتر نداشتیم یا تعطیلی این واحد یا انجام عملیات ارتقاء برج های جذب با اتکا به توانمندیهای داخلی و ما راه دوم را انتخاب کردیم.
برای تامین پارازایلین مورد نیاز در طی انجام این پروژه شخص مهندس زنگنه حمایت ویژهای کردند و شخصا تامین پارازایلین مورد نیاز را در هیات دولت پیگیری کردند و اگر پیگیری ایشان نبود تولید و تامین پت در این مدت با مشکل روبرو میشد.
جواد گلی مدیر روابط عمومی و امور بینالملل شرکت صنایع پتروشیمی خلیجفارس نیز با اشاره به تثبیت تولید روزانه ۲۰۰۰ تن محصول پارازایلین در پتروشیمی نوری بهعنوان بزرگترین زنجیره ارزش محصولات آروماتیکی در صنعت پتروشیمی کشور اعلام کرد: تامین خوراک پتروشیمی تندگویان و صادرات مازاد بر نیاز داخلی پارازایلین به منظور کسب درآمدهای ارزی از مهمترین دستاوردهای این طرح ملی است.
وي هزینه سرمایه گذاری اجرای این طرح را حدود ۹۰۰ میلیارد تومان عنوان کرد و افزود: با بهره برداری از این طرح و تثبیت تولید در گام نخست امکان تامین کامل خوراک پتروشیمی شهید تندگویان فراهم میشود که تامین خوراک این مجتمع پتروشیمی؛ تولید پایدار محصول پر کاربرد پلیاتیلن ترفتالات (PET) را تضمین میکند. جواد گلی از صادرات مازاد محصول پارازایلین پتروشیمی نوری و کسب درآمدهای ارزی به عنوان دومین دستاورد اجرای این طرح نام برد.
افزايش سطح تولید به بالاتر از سال گذشته
از سوي ديگر، مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیجفارس با اشاره به رویکرد این مجموعه در حوزه تولید و صادرات محصولات پتروشیمی در سال جاری از برنامهریزی برای افزایش سطح تولید در شرکتهای تابعه هلدینگ نسبت به سال گذشته خبر داد.
جعفر ربیعی با تاکید بر اینکه صنعت پتروشیمی ایران یکی از صنایع پیشرو در زمینه تولید و صادرات کشور بوده و سهم قابل ملاحظهای در این حوزهها را برعهده دارند، عنوان کرد: در سال گذشته که به دلیل وجود تحریمها و مسائل ارزی، سالی سخت بود، صنعت پتروشیمی توانست به خوبی عملیات تولید و صادرات خود را ساماندهی و مدیریت کرده و کمترین تاثیر منفی را از مسائل بپذیرد.
شبيهسازي سنسور كمپرسور، دستاوردی دیگر در شرایط تحریم
رییس مجتمع پتروشیمی شهید تندگویان هم از مشابهسازی موفقیت آمیز سنسورهای کمپرسور کارخانه اسیدترفتالیک خالص (PTA1) در این پتروشیمی خبر داد. محمد عیسی انوشا بااشاره به اهمیت وجایگاه کمپرسور هوا در کارخانههای شیمیایی گفت: نوآوری وخلاقیت واستفاده بهینه از دانش و توان جوانان از جمله دستاوردهای تحریمهای ناجوانمردانه علیه کشور و صنعت ما هستند که یک نمونه از آنها را میتوان در مورد کمپرسور کارخانه PTA1 شرکت به عینه مشاهده کرد.